lørdag 21. juli 2012

Thomas Giertsen doblet inntektene til 75 millioner

(VG Nett) På ett år økte Thomas Giertsens TV-selskap Feelgood inntektene med 30 millioner kroner.


HELT PERFEKT: Thomas Giertsen har god grunn til å glede seg. Selskapet Feelgood leverer solide inntekter. Her under Humorgalla 2011. Foto: Helge Mikalsen, VG
Det viser årsregnskapet for 2011. På to år er inntektene doblet til hele 76,9 millioner kroner.

- Morselskapet har økt salgsinntektene med rundt 30 mill. Hvilke er TV-suksessene som har bidratt til det?

- All omsetning i Feelgood er i hovedsak basert på egenutviklet innhold. I fjor hadde vi blant annet TV-produksjoner som «Torsdag Kveld fra Nydalen», «Nårje» og «Helt Perfekt». I tillegg hadde vi stor suksess med live og event, som bidro til godt resultat i 2011, sier Thomas Giertsen på E-post gjennom styremedlem Eilert Giertsen Hanoa.

- Hvorfor solgte du aksjemajoriteten i Feelgood til Sony i 2010? Var det den lille dippen og økningen i gjeld som gjorde at du ville spre risikoen? Det er i dag kanskje ikke så lett å forstå at det var nødvendig å selge halvparten av en slik pengemaskin?

- Bakgrunnen for salget til Sony var en spennende mulighet til å bygge selskapet på en måte vi ikke kunne gjøre alene, primært gjennom synergier fra Sony-systemet, fortsetter han.

Saftig lønnsbudsjett

Men det blir noen millioner på TV-kjendisen også, selv om morselskapet Feelgood Scene, Film og TV AS i år får over 11 millioner kroner i overskudd etter skatt, men ikke betaler ut fem øre i utbytte. Året før bevilget eierne seg 5,6 millioner kroner i utbytte.

Selskapet har dog et saftig lønnsbudsjett, som økte med pene 12 millioner kroner på et år, fra 16 millioner kroner (2010) til 28 millioner kroner (2011). Her får administrerende direktør og daglig leder Thomas Bauer Egeberg Giertsen, som er hans fulle navn, sin lønn. I følge lov om aksjeselskap skal det stå lønnen til lederen i regnskapet fra Brønnøysund, men det gjør det ikke.

Mye gjeld

Feelgood har høy gjeld. Der kan både årsaken til at Giertsen i 2010 ville dele risiko og solgte majoriteten av aksjene ligge, også grunnen til at det ikke betales utbytte av det store overskuddet i 2011, men heller tillegges egenkapitalen.

Giertsen-selskapet har tjent millionene på en rekke TV-suksesser de siste årene, fra «Torsdag kveld i Nydalen» til «Nårje», der en mange av Norges fremste komikere har deltatt, fra Morten Ramm til Otto Jespersen.

Feelgood-paraplyen består av to selskaper. Det er Feelgood Scene AS, der Thomas Giertsen er daglig leder, og morselskapet Feelgood Scene, Film og TV AS, der Giertsen også er daglig leder. Feelgood Scene betalte i 2011 et konsernbidrag på 1,4 millioner kroner av et overskudd på 1, 6 millioner kroner. Begge selskapene har «solid økonomi», i følge årsberetningene.
Hentet fra: vg.no

Alv Andreas Dahl