tirsdag 24. juli 2012

Her spinner bilen 360 grader etter å ha kjørt på rødt

(Dagbladet): Trafikksikkerhetsorganisasjonen American Traffic Solutions hadde sett seg lei på innbyggernes klaging i Roselle Park i den amerikanske delstaten New Jersey. Etter at det kom automatisk trafikkontroll i et kryss i byen har det blitt skrevet ut svært mange bøter for kjøring på rødt lys.

I et forsøk på å overbevise lokalbefolkningen om at det kanskje ikke er så dumt å ha et ris bak speilet for dem som ikke respekterer trafikkreglene, publiserte organisasjonen en video av hvordan det kan gå når noen feier inn i et kryss på rødt lys.

Snurrer 360 grader

I videoen fra 29. juni i sommer ser vi Chrstian Irala (29) komme i nærmere 100 km/t på rødt lys inn i krysset. En gul bil klarer så vidt å senke farten nok til ikke å få Iralas bil inn i siden, noe som fort kunne vært en kollisjon med dødelig utgang. I stedet får Iralas bil en dytt inn i midtrabatten på motsatt side av veien, tar en 360 graders spinn i lufta, før den nesten ruller over.

Til alt hell lander til slutt bilen på hjulene, og Irala pådro seg kun lettere skader.

Innbyggerne i Roselle Park har klaget over at den automatiske trafikkovervåkningen kun er en måte for de lokale myndighetene å få inn penger, men dette avvises av politisjef Paul Morrison.

- Det er beklagelig at mange ser på dette kun som en måte å tjene penger. Årsaken til at vi har automatisk trafikkontroll er at dette er et kryss med mange alvorlige kollisjoner, sier Morrison til CBS.

Antall ulykker halvert

American Traffic Solutions sier at antall ulykker har blitt nesten halvert siden kameraene kom på plass.

- Dette er en stor suksess. Bilistene som får forelegg blir svært bevisst på at krysset er overvåket hele døgnet, og hvis du kjører på rødt lys må du betale. Bilistene har blitt mer forsiktige, sier politisjef Morrison.

Chrstian Irala pådro seg altså bare mindre skader, men er siktet for å ha kjørt i påvirket tilstand.

Hentet fra: dagbladet.no
Alv Andreas Dahl